Τι κρύβει στο εσωτερικό του το νέο iPhone 11;

Το iFixit ανέλαβε να μας αποκαλύψει τι συμβαίνει στο εσωτερικό του iPhone 11, το οποίο μοιάζει με ένα αναβαθμισμένο iPhone XR στα σημεία.






Το teardown του iFixit δείχνει ξεκάθαρα ότι υπάρχουν ομοιότητες τόσο στο σχεδιασμό όσο και στα υλικά που χρησιμοποιούνται μεταξύ των iPhone 11 και iPhone XR του 2018. Σχεδόν ίδιος είναι ο τρόπος με τον οποίο έχουν τοποθετηθεί στο εσωτερικό του τα επιμέρους στοιχεία που συνθέτουν τον τεχνολογικό εξοπλισμό. Υπάρχουν στοιχεία του εσωτερικού που δανείζεται το iPhone 11 από το μοντέλο Pro, ενώ σε μία πρώτη εξέταση από τους τεχνικούς του iFixit εξάγεται το συμπέρασμα ότι η διαδικασία επισκευής του iPhone 11 είναι κάπως πιο απαιτητική από εκείνη για το iPhone 11 Pro. Η μπαταρία, τώρα, μπορεί να είναι μικρότερου μεγέθους από εκείνη του iPhone XR, φαίνεται όμως πως έχει μεγαλύτερη χωρητικότητα, φτάνοντας τα 3110 mAh.



Σε μία λεπτομερή εξέταση της κάμερας, το iFixit πιστοποιεί ότι ο ευρυγώνιος φακός είναι εκείνος με την οπτική σταθεροποίηση εικόνας, ενώ ο ultra wide φακός δεν διαθέτει τέτοιο χαρακτηριστικό. Στο θέμα της ευκολίας επισκευής, σύμφωνα με τα μέτρα και σταθμά που ορίζει το iFixit, το iPhone 11 δεν καταφέρνει να πάρει διαφορετικό βαθμό από το iPhone XR, στοιχείο που μαρτυρεί και τις ομοιότητες στο εσωτερικό των δύο smartphones. Το σκορ που του δίνει το iFixit είναι 6 στα 10, κάτι που δεν το κατατάσσει πολύ ψηλά.

Οι τεχνικοί του iFixit θεωρούν ότι είναι πιο εύκολο στο νέο μοντέλο της Apple να αλλάξει κανείς την οθόνη που μπορεί να έχει σπάσει, αλλά και πάλι η διαδικασία αυτή δεν μπορεί να γίνει χωρίς τη χρήση ειδικών εργαλείων. Ένα ζήτημα που αντιμετωπίζουν οι τεχνικοί είναι οι βίδες που έχουν χρησιμοποιηθεί, καθώς και το μπροστινό και πίσω μέρος. Σε γενικές γραμμές και το iPhone 11 ακολουθεί τον κανόνα των μοντέρνων smartphones, περί δύσκολης αντικατάστασης πολλών εσωτερικών μερών.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου