Ταξίδι σε οποιοδήποτε μέρος της Γης σε μία ώρα οραματίζεται η Space X (video)

Με το Earth to Earth ο δισεκατομμυριούχος Έλον Μασκ και η εταιρεία του SpaceX στοχεύουν στο να αλλάξουν τον τρόπο που μέχρι σήμερα ταξιδεύουμε από χώρα σε χώρα αφού είχε την ιδέα για την κατασκευή ενός νέου πυραύλου, του BFR, με τη δυνατότητα να μας πάει οπουδήποτε στη Γη σε λιγότερο από μία ώρα.

Ειδικότερα, θα μας επιτρέπει να κάνουμε το ταξίδι Νέα Υόρκη - Σανγκάη σε 39 λεπτά ή Μπανγκόγκ - Ντουμπάι σε 27 λεπτά.

«Εάν πρόκειται αν πηγαίνουμε σε μέρη όπως ο πλανήτης Άρης γιατί να μην μπορούμε αντίστοιχα να ταξιδεύουμε έτσι και στη Γη;» διερωτήθηκε την Παρασκευή στο 68ο Διεθνές Αστροναυτικό Συνέδριο στην Αδελαϊδα της Αυστραλίας.

Λίγη ώρα αργότερα και προς το τέλος της ομιλίας του Έλον Μασκ οι οθόνες πίσω του άρχισαν να προβάλουν ανθρώπους να επιβιβάζονται σε ένα ταχύπλοο στη Νέα Υόρκη το οποίο τους οδηγούσε σε μία πλατφόρμα στη μέση της θάλασσας για να επιβιβαστούν στον BFR, το οποίο απογειώνεται για τη Σανγκάη όπου και φθάνει σχεδόν μισή ώρα αργότερα.

«Να πετάς για τα περισσότερα μέρη στη Γη σε λιγότερο από 30 λεπτά και για οπουδήποτε σε λιγότερο από μία ώρα», έγραψε σε post στο Instagram του λίγα λεπτά αφόρου κατέβηκε από τη σκηνή μη δεχόμενος να απαντήσει σε ερωτήσεις. «Το κόστος της κάθε θέσης θα είναι περίπου το ίδιο με την οικονομική θέση ενός αεροσκάφους. Ξέχασα να σας το πω αυτό». 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου