Οι ασυνήθιστες κάλτσες προδίδουν ευφυΐα

Οι «τρελές» κάλτσες μάς δείχνουν πιο έξυπνους και επιτυχημένους. Η συμμόρφωση με τα κοινώς παραδεκτά είναι, για πολλούς από εμάς, ο τρόπος που ζούμε τη ζωή μας. Το ίδιο ισχύει και για τα ενδύματα που χρησιμοποιούμε, όπως είναι οι κάλτσες που φοράμε.



Ναι, οι κάλτσες μπορεί να μην είναι το πιο προφανές κομμάτι της ένδυσής μας, όμως λένε πολλά και για εμάς τους ίδιους αλλά και για το πώς μας βλέπουν οι άλλοι.

Κι  αν  οι  άνδρες φορούν «τρελές» κάλτσες κι όχι τις συνηθισμένες μαύρες, μπλε, γκρίζες; Τι λένε αυτές; Απάντηση προσπαθεί να δώσει μελέτη ερευνητών στο Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ, η οποία, πρόσφατα, δημοσιεύθηκε στο Journal of Consumer Research. Οι ειδικοί διερεύνησαν τη θεωρία ότι αυτοί που έχουν αντικομφορμιστική συμπεριφορά όσον αφορά τις κάλτσες που διαλέγουν θεωρούνται από το περιβάλλον τους ως έχοντες πιο υψηλό στάτους και ως κατέχοντες περισσότερες δεξιότητες απ’ ό,τι οι συμβατικοί (στην επιλογή κάλτσας, πάντα). Με λίγα λόγια, αυτούς με «παλαβές» κάλτσες μπορεί να τους βλέπουμε ως πιο ευφυείς, πιο δημιουργικούς, πιο επιτυχημένους!

«Πιστεύουμε ότι, υπό ορισμένες προϋποθέσεις, οι αντισυμβατικές συμπεριφορές μπορεί να είναι πιο ευεργετικές σε κάποιον από το να προσπαθεί, απλώς, να ταιριάξει με τα κοινώς παραδεκτά», γράφουν οι πανεπιστημιακοί ερευνητές.
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου