Απολιθώματα προϊστορικού λιονταριού σε συρτάρια μουσείου

Από κόκαλα που βρίσκονταν καλά κρυμμένα για δεκαετίες στα συρτάρια ενός μουσείου της Κένυας ταυτοποιήθηκε ένα νέο είδος τεράστιου θηλαστικού, ονόματι Simbakubwa kutokaafrika, που θυμίζει κάτι από «Lion King» και σημαίνει «μεγάλο Αφρικανικό λιοντάρι» στη γλώσσα σουαχίλι.
Το συγκεκριμένο είδος φαίνεται να ζούσε κυρίως στην ανατολική Αφρική πριν από περίπου 20 εκατομμύρια χρόνια και ανήκει στην ομάδα των υαινόδοντων, που ονομάζονται έτσι γιατί τα δόντια τους μοιάζουν με εκείνα της ύαινας.

Το συγκεκριμένο είδος ήταν σαφώς μεγαλύτερο από το λιοντάρι που ξέρουμε και πιθανώς μεγαλύτερο και από μία πολική αρκούδα», αναφέρει ο ερευνητής Μάθιου Μπορθς.  

Όλα ξεκίνησαν το 2013, όταν ο Μπορθς πραγματοποιούσε έρευνα στο Εθνικό Μουσείο του Ναϊρόμπι του ζητήθηκε να ρίξει μια ματιά σε μια συλλογή από κόκαλα και δόντια που είχε την ονομασία «ύαινες». Βρίσκονταν εκεί από το 1970.

Από τότε βρίσκονταν στα συρτάρια του μουσείου μέχρι που το 2017 ο Μπορθς, σε συνεργασία με την ερευνήτρια Νάνσι Στίβενς ξεκίνησαν να αναλύουν τα ασυνήθιστα απολιθώματα.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου