"Νεκρή γωνία" αυτοκινήτου: Μία 14χρονη δίνει λύση στο πρόβλημα (video)

Κάθε οδηγός αισθάνεται μία μικρή ανασφάλεια κάθε φορά που πρέπει να αλλάξει λωρίδα ή να πραγματοποιήσει προσπέραση. Και αυτή η ανασφάλεια δεν οφείλεται σε τίποτα άλλο, πέρα από το "σκοτεινό σημείο" του αυτοκινήτου που ονομάζεται "Νεκρή Γωνάι".



"Νεκρή γωνία" είναι η περιοχή γύρω από το όχημα, με την οποία ο οδηγός δεν έχει καμία άμεση ή έμμεση οπτική επαφή. Υπάρχει και στις δύο πλευρές του αυτοκινήτου. Λόγω αυτού του προβλήματος που οι κατασκευαστές δεν προνόησαν, ο οδηγός πρέπει να λαμβάνει πολλαπλές προφυλάξεις, όπως να τριπλοτσεκάρει από καθρέπτες, να σκύβει το κεφάλι για να βεβαιωθεί πως δεν περνάει κάποιο άλλο όχημα, να ρυθμίζει το κάθισμα κλπ.

Σύμφωνα με την Εθνική Υπηρεσία Ασφάλειας της Οδικής Κυκλοφορίας, πάνω από 840.000 τροχαία ατυχήματα ετησίως οφείλονται σε αυτό το "σφάλμα" των αυτοκινήτων.

Ωστόσο, ένα 14χρονο κορίτσι, που δεν ξέρει ακόμα να οδηγάει, ήρθε να φέρει την επανάσταση προτείνοντας λύση στο συγκεκριμένο πρόβλημα. Το γεγονός ότι δεν έχει ακόμα δικό της δίπλωμα οδήγησης, δεν εμπόδισε την Alaina Gassler από το να κατανοήσει το σημαντικό πρόβλημα των τροχαίων ατυχημάτων που οφείλονται στη "νεκρή γωνία".

Στην πραγματικότητα, κατανόησε τόσο καλά το πρόβλημα, που βρήκε και λύση. Και ο τρόπος της είναι ιδιοφυής.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, η Alaina Gassler από το West Grove της Πενσυλβανίας παρουσίασε την εφεύρεσή της στους διαγωνισμούς Broadcom MASTERS (Μαθηματικά, Εφαρμοσμένη Επιστήμη, Τεχνολογία και Μηχανική για Ανερχόμενα Αστέρια) για παιδιά Γυμνασίου της Εταιρείας Επιστημών.

Το πρότζεκτ της ονομάζεται "Βελτίωση της Ασφάλειας Αυτοκινήτου με την αφαίρεση των τυφλών σημείων" και εργάζεται με σχετικά απλό τρόπο. Όπως η ίδια εξηγεί: "Το έκανα τοποθετώντας μια κάμερα έξω από το αυτοκίνητο , η οποία στέλνει το βίντεο σε έναν προβολέα που προβάλλει την εικόνα πάνω στον στη γωνιά του αμαξιού. Ουσιαστικά έτσι δεν υπάρχει κανένα εμπόδιο στην όραση και κάνει τον οδηγό να βλέπει και πίσω του. "

Για να ολοκληρώσει αυτή την εφεύρεση, χρησιμοποίησε εύκολα προσβάσιμα υλικά όπως κάμερα web, προβολέα και 3D τυπωμένα υλικά που προβάλλουν την θέα από το εξωτερικό του αυτοκινήτου στα τυφλά σημεία του αυτοκινήτου.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου