Four Horsemen (Οι Τέσσερεις Καβαλάρηδες, video)

Οι τέσσερις καβαλάρηδες της Αποκάλυψης περιγράφονται στο τελευταίο βιβλίο της Καινής Διαθήκης (κεφάλαιο 6, εδάφια 1-8) και αποτελούν συμβολικές περιγραφές από διάφορα γεγονότα που θα συμβούν στους έσχατους καιρούς. To Four Horsemen είναι ένα βραβευμένο ντοκιμαντέρ ανεξάρτητης παραγωγής που φανερώνει το πώς λειτουργεί το παγκόσμιο σύστημα.





Πηγές: youtube, wikipedia

2 σχόλια:

Δήμος είπε...

Κύριοι μπράβο για την ιστοσελίδα σας η οποία ολοφάνερα προβάλλει επιστημονικές ειδήσεις.
Ή προβολή όμως περιθωριακών, ξεπερασμένων αριστερατζίδικων, ψευδοεπιστημονικών, συνομωσιολογικών, τάχα, οικονομικών θεωριών δε συνιστά επιστημη.
Είναι προπαγάνδα.

ΒΚ είπε...

Δήμο ευχαριστούμε για το πρώτο σκέλος και την επιβράβευση.
Ως προς το δεύτερο πιστεύω ότι έχει να κάνει με την οπτική του καθενός. Άλλος το βλέπει ως προπαγάνδα, άλλος ως συνωμοσιολογία, άλλος ως πραγματικότητα. Προσωπικά επειδή ανέβασα αυτό το ποστ (αφού πρώτα παρακολούθησα το ντοκιμαντέρ) μπορώ να σου πω ότι το βλέπω σαν μια ενδιαφέρουσα άποψη του πως είναι δομημένη η κοινωνία μας πάνω στο υπάρχον οικονομικό σύστημα και σε διαβεβαιώ ότι δεν είχα κανένα προπαγανδιστικό σκοπό.
Γενικά είναι ένα βραβευμένο ντοκιμαντέρ στο οποίο εκτός των άλλων μιλάνε επιστήμονες όπως ο Joseph Stiglitz (Columbia), Noam Chomsky (MIT), Ha-Joon Chang (Cambridge), οι οποίοι το καθιστούν επιστημονικό και δεν τους λες και περιθωριακούς. Δες το έχει ενδιαφέρον ακόμα και αν δεν συμφωνείς.
Χαιρετώ.

Δημοσίευση σχολίου