«Mercy for Animals»: άθλιες συνθήκες στις μονάδες εκτροφής πουλερικών (video)

Ένα σκληρό βίντεο που είδε πρόσφατα το φως της δημοσιότητας ανάγκασε τη γνωστή αλυσίδα φαστ-φουντ McDonald's να διακόψει τη συνεργασία της με τον προμηθευτή κοτόπουλων της, λόγω των άθλιων συνθηκών που επικρατούν στις μονάδες εκτροφής πουλερικών του.




Το βίντεο δημοσιεύτηκε την περασμένη Τετάρτη από τη φιλοζωική οργάνωση «Mercy for Animals», μέλη της οποίας εισχώρησαν στις μονάδες εκτροφής και κατέγραψαν με κρυφή κάμερα τις άθλιες συνθήκες και τον βασανισμό των πουλερικών που μεγαλώνουν σε αυτές.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της φιλοζωικής οργάνωσης, η φάρμα εκτροφής με την επωνυμία T&S που βρίσκεται στο Ντιούκντομ του Τενεσί και προμηθεύει με κοτόπουλα εκατοντάδες υποκαταστήματα της γνωστής αλυσίδας ταχυφαγείων «υποβάλλει τα πουλερικά στις μονάδες της σε φρικτούς βασανισμούς».

«Οι εργάτες στριμώχνουν τα ζώα σε μικροσκοπικά κλουβιά, τα χτυπούν με ρόπαλα που έχουν πάνω τους καρφιά και τα αφήνουν να πεθάνουν με αργό και βασανιστικό τρόπο ενώ όταν αρρωσταίνουν τα αφήνουν μαζί με τα υπόλοιπα χωρίς κτηνιατρική επίβλεψη», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση της Mercy for Animals.

Αν και η εν λόγω φάρμα δεν έχει ακόμα σχολιάσει τις κατηγορίες που δέχεται, η αλυσίδα McDonald's έσπευσε να διακόψει τη συνεργασία της μαζί και να ανακοινώσει ότι θα συμμετάσχει στην έρευνα για τη διαλεύκανση της υπόθεσης. «Η εταιρεία μας έχει δεσμευτεί να κάνει ότι είναι απαραίτητο για τη διασφάλιση υγιεινών συνθηκών και ανώδυνης σφαγής των ζώων σε επίπεδο φάρμας», επισήμανε η επιχείρηση σε ανακοίνωσή της.



Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου