Σελίδες
▼
Μεγαλύτερος ο κίνδυνος παχυσαρκίας και εγκατάλειψης του σχολείου για τους ανθρώπους με άσθμα
Η παχυσαρκία αποτελεί γνωστό παράγοντα κινδύνου για την εμφάνιση άσθματος, αλλά μια νέα ευρωπαϊκή επιστημονική έρευνα δείχνει ότι ισχύει και το αντίστροφο: οι άνθρωποι με άσθμα είναι πιθανότερο να γίνουν παχύσαρκοι. Επίσης μια δεύτερη έρευνα βρήκε ότι τα ασθματικά παιδιά εγκαταλείπουν συχνότερα το σχολείο ή το πανεπιστήμιο.
Η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να δημιουργήσει διπλάσιες θέσεις εργασίας έως το 2025
Τα ρομπότ, οι κάθε είδους «έξυπνες» μηχανές και γενικότερα οι αλγόριθμοι της τεχνητής νοημοσύνης, που ολοένα περισσότερο εισδύουν στους χώρους εργασίας και αυτοματοποιούν την απασχόληση, μπορούν να δημιουργήσουν διεθνώς έως το 2025 σχεδόν διπλάσιο αριθμό νέων θέσεων εργασίας, σε σχέση με όσες αναμένεται να καταστρέψουν.
Κοράλλια που σώζουν τον υποθαλάσσιο πλούτο απλώς εκτυπώνονται
Το χιόνι εξαφανίζεται σταδιακά ακόμη και στην Ελβετία
Το χιόνι εξαφανίζεται σταδιακά στην Ελβετία, φαινόμενο που πιθανώς συνδέεται με την κλιματική αλλαγή. Ενώ οι περιοχές με λίγο ή καθόλου χιόνι κάλυπταν κατά μέσο όρο το 36% της χώρας μεταξύ 1995-2005, αυξήθηκαν στο 44% μεταξύ 2005-2017, μια αύξηση κατά περίπου 5.200 τετραγωνικά χιλιόμετρα, σύμφωνα με νέα μελέτη του Πανεπιστημίου της Γενεύης.
Τα βακτήρια του εντέρου παράγουν και ηλεκτρικό ρεύμα
Οι επιστήμονες έχουν βρει, μέχρι σήμερα, πολλά βακτήρια που παράγουν ηλεκτρισμό σε διάφορα εξωτικά περιβάλλοντα, όπως σε ορυχεία ή σε βυθούς λιμνών. Τώρα, για πρώτη φορά, ανακάλυψαν αυτό που βρισκόταν κάτω από τη μύτη τους (και τη δική μας): εκατοντάδες είδη βακτηρίων μέσα στο ανθρώπινο έντερο επίσης παράγουν ηλεκτρικό ρεύμα.
Ξεκίνησε στην Αθήνα ένα καινοτόμο πρόγραμμα για τα κουνούπια-τίγρεις
Ξεκίνησε στην Ελλάδα, στην περιοχή Βραυρώνα του Δήμου Μαρκοπούλου, η πιλοτική εφαρμογή μίας νέας μεθόδου διαχείρισης του πληθυσμού των κουνουπιών, ειδικότερα του επικίνδυνου είδους Aedes albopictus (Ασιατικό κουνούπι τίγρης), το οποίο ευθύνεται για τη διάδοση διαφόρων ασθενειών, όπως τσικουνγκούνια, ζίκα και δάγκειος πυρετός.
Εντοπίστηκαν άλλα 72 μυστηριώδη ραδιοσήματα σε μακρινό γαλαξία (video)
Ερευνητές του προγράμματος αναζήτησης εξωγήινης νοημοσύνης Breakthrough Listen στις ΗΠΑ ανίχνευσαν -με τη βοήθεια ενός συστήματος τεχνητής νοημοσύνης- άλλα 72 ραδιοσήματα (Fast Radio Bursts-FRB) από την ίδια μυστηριώδη πηγή, η οποία βρίσκεται σε ένα μακρινό γαλαξία σε απόσταση περίπου τριών δισεκατομμυρίων ετών φωτός από τη Γη.
Σύστημα τεχνητής νοημοσύνης εντοπίζει την παχυσαρκία με τη βοήθεια δορυφόρου
Σε ποια περιοχή βρίσκονται οι περισσότεροι παχύσαρκοι; Θα μπορούσε κανείς να προσπαθήσει να απαντήσει σε αυτό το ερώτημα, αναλύοντας διάφορα ήδη καταχωρημένα στατιστικά στοιχεία. Ή θα μπορούσε να κάνει κάτι πιο πρωτότυπο: να βάλει ένα σύστημα τεχνητής νοημοσύνης να αναλύσει δορυφορικές εικόνες των Χαρτών της Google.
«Ξύπνησε» ξανά το Κέπλερ της NASA
Το διαστημικό τηλεσκόπιο «Κέπλερ» της Αμερικανικής Διαστημικής Υπηρεσίας (NASA), το οποίο έχει ανακαλύψει 2.652 εξωπλανήτες μέχρι σήμερα -περίπου το 70% όλων των γνωστών εξωπλανητών- αλλά ξεμένει από καύσιμα, μόλις ξύπνησε από μια ακόμη «χειμερία νάρκη» του και άρχισε νέες αστρονομικές παρατηρήσεις.
Προθεσμία 45 ημερών από τη NASA για τη «διάσωση» του Opportunity
Το ρομποτικό ρόβερ Opportunity (Ευκαιρία), το οποίο έχει σιγήσει στον Άρη εδώ και μήνες, ξεμένει από χρόνο και δεν θα έχει πολλές ακόμη ευκαιρίες σωτηρίας, καθώς η Αμερικανική Διαστημική Υπηρεσία (NASA) έδωσε προθεσμία μόνο 45 ημερών, προτού σταματήσει τις προσπάθειες επικοινωνίας μαζί του και το θεωρήσει χαμένη υπόθεση.
Κλιματική αλλαγή: πόσος χρόνος απομένει μέχρι το σημείο χωρίς επιστροφή
Η αλλαγή του κλίματος καταστρέφει τους πάγους, προκαλώντας αύξηση της στάθμης της θάλασσας, καύσωνες και συχνότερες φυσικές καταστροφές. Όμως αυτό μοιάζει να γίνεται τόσο αργά που ακόμη συζητάμε το πώς και τι μπορούμε να κάνουμε και μοιάζει σαν τα εθνη να μην μπορούν να αντιληφθούν το σημείο καμπής.