Σελίδες
▼
Aπό το 2013 και ως τη δημιουργία του σύμπαντος (video)
Κάθε τέλη Δεκέμβρη, συνηθίζουμε να κάνουμε μία γενική ανασκόπηση των γεγονότων της χρονιάς που μας πέρασε. Ωστόσο μία Γερμανική εταιρεία το πάει ένα βήμα παραπέρα ξεκινώντας από την ανασκόπηση του 2013 και φτάνοντας μέχρι τη δημιουργία του σύμπαντος, σε μία προσπάθεια να μας δείξει τη σχετικότητα του χρόνου.
Τα βιολογικά θεμέλια μιας καλής φιλίας
Για μερικά ζώα, η προσωπική υγιεινή δεν είναι ο μόνος στόχος της μέρας και πολλές φορές θα αφιερώσουν επιπλέον χρόνο για να περιποιηθούν άλλα μέλη της ομάδας τους. Αυτό ονομάζεται κοινωνική περιποίηση και είναι ένα είδος καλλωπισμού που επιτρέπει στα ζώα να συνδεθούν και να οικοδομήσουν σχέσεις. Ποια είναι τα οφέλη αυτής της συνεργασίας και ποιος ο μηχανισμός που τη διέπει?
Τα δέκα πλεονεκτήματα της κολύμβησης
Ο αθλητισμός είναι βασικό στοιχείο στη ζωή κάθε ανθρώπου που προσέχει την υγεία του. Είτε ρωτήσεις τον πιο εξειδικευμένο γιατρό, είτε ένα τυχαίο άνθρωπο που δεν έχει κάποια ιδιαίτερη σχέση με την άθληση, η απάντηση που θα πάρεις είναι η ίδια. Τα οφέλη που προσφέρει η άθληση στην υγεία είναι πιο σημαντικά από οποιασδήποτε άλλη δραστηριότητα.
Έτσι θα είναι το Κιλιμάντζαρο μέχρι το 2030 (video)
Το όρος Κιλιμάντζαρο (Kilima Ndjaro) είναι το υψηλότερο βουνό της Αφρικής και φτάνει τα 5.895 μέτρα. Ωστόσο η κλιματική αλλαγή και η υπερθέρμανση του πλανήτη φαίνεται πώς έχουν αρνητική επίδραση ακόμη και εκεί, αφού τα χιόνια που το καλύπτουν το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου, φαίνεται να λιώνουν σταδιακά.
Όταν το νερό πέφτει προς τα πάνω, το φαινόμενο Leidenfrost (video)
Πριν από μερικούς μήνες ομάδα επιστημόνων από το Bath University της Μ. Βρετανίας ανέβασαν στο YouTube ένα εντυπωσιακό βίντεο που δείχνει σε αργή κίνηση πώς παράγεται το περίφημο «φαινόμενο Leidenfrost». Ο ιστότοπος Earth Unplugged δημοσιοποίησε ένα σχετικό βίντεο όπου ο δρ. Kei Takashina εξηγεί τη φυσική πίσω από το φαινόμενο.
Γιατί ο ανθρώπινος εγκέφαλος λειτουργεί καλύτερα στη φύση απ' ότι σε αστικό περιβάλλον
Εκατομμύρια χρόνια εξέλιξης μέσα σε ένα φυσικό και όχι αστικό περιβάλλον φαίνεται πως έχουν «καλωδιώσει» έτσι τον ανθρώπινο εγκέφαλο, ώστε ενστικτωδώς ακόμα και σήμερα να προτιμά τη γαλήνη της εξοχής παρά τη σύγχυση των πόλεων ακόμα και αν έχει γεννηθεί σε αυτές, αναφέρει νέα έρευνα Βρετανών ψυχολόγων.