Ενας μίνι παγωμένος Κρόνος

Λίγες ώρες μετά την ανακάλυψη ενός τεράστιου παγωμένου βράχου στις παρυφές του ηλιακού μας συστήματος που ίσως αναγορευτεί σε πλανήτη-νάνο, διεθνής ομάδα ερευνητών  διαπίστωσε ότι ο αστεροειδής Χαρικλώ διαθέτει δακτυλίους. Η ανακάλυψη είναι σημαντική αφού πρόκειται για το μικρότερο σώμα στο Ηλιακό Σύστημα που φέρει δακτυλίους και παρέχει νέα στοιχεία για το εντυπωσιακό αυτό φαινόμενο. 

10 υπερ-τροφές που θωρακίζουν τον οργανισμό των παιδιών

Είναι σημαντικό για τα παιδιά να χτίζουν έναν υγιή οργανισμό από τα πρώτα κιόλας χρόνια της ζωής τους. Ωστόσο ορισμένα διατροφικά στοιχεία συμβάλουν περισσότερο στην ανάπτυξη και ενδυνάμωση του ανοσοποιητικού τους.

Το πρώτο πλήρως συνθετικό χρωμόσωμα

Ένα βήμα - ορόσημο στη βιολογία έκαναν επιστήμονες από τις ΗΠΑ, τη Γαλλία, τη Βρετανία και την Ινδία, δημιουργώντας εξ’ αρχής ένα πλήρως συνθετικό και λειτουργικό χρωμόσωμα, μία εξέλιξη που ανοίγει το δρόμο για νέες επαναστατικές καινοτομίες στο πεδίο της βιοτεχνολογίας και της ιατρικής.

Πόσοι δορυφόροι υπάρχουν σε τροχιά γύρω από τη Γη;

Η βοήθεια που έχουν προσφέρει στις έρευνες που γίνονται για τον εντοπισμό του μοιραίου Boeing έχουν στρέψει ξανά το βλέμμα ψηλά προς τον ουρανό. Πόσοι δορυφόροι υπάρχουν όμως σε τροχιά γύρω από τη Γη;

Λονδίνο 1876: φάντασμα σε σταθμό Μετρό

Μια ιστορία μυστηρίου και μεταφυσικής από τις υπόγειες στοές του ανατολικού Λονδίνου.

Παρατηρώντας του κεραυνούς από το Διάστημα

Τη φωτογραφία μιας καταιγίδας συνοδευόμενη από πολύ ισχυρούς κεραυνούς στην Αραβική Χερσόνησο έδωσε στη δημοσιότητα η NASA. Η εικόνα ελήφθη τον περασμένο Δεκέμβριο στο πλαίσιο ενός νέου ερευνητικού προγράμματος που έχει ξεκινήσει στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό. Το πρόγραμμα ονομάζεται «Firestation» και με εξειδικευμένα όργανα οι επιστήμονες θα μελετούν το φαινόμενο των κεραυνών. 

Η Αρχή, η Αιτία και η Διάνοια του Giordano Bruno

Ο Bruno, συνειδητός οπαδός της ελευθερίας και της αξιοπρέπειας, επηρέασε πολλά φωτεινά μυαλά των επόμενων αιώνων, ανάμεσα στους οποίους τον Σπινόζα, το Νεύτωνα, το Λαίμπνιτς, το Γκαίτε και το Σέλλινγκ. 


Απόσπασμα από τον δεύτερο διάλογο του Giordano Bruno: «Περί της Αιτίας, της Αρχής και του Ενός». 

Τα πιο περιζήτητα ναυάγια

Η εύρεση σύγχρονων πλοίων που χάνονται στη θάλασσα , ακόμη και με τη βοήθεια του ραντάρ, των σόναρ και των δορυφόρων, μπορεί να είναι ένα δύσκολο έργο. Αλλά το να προσπαθούν να βρουν ένα ναυάγιο που βυθίστηκε χιλιάδες χρόνια πριν, είναι ακόμη δυσκολότερο.

Διαστημικό «λουλούδι» εξερεύνησης πλανητών (video)

Παρόλο που τα τελευταία χρόνια έχει αναπτυχθεί προηγμένη τεχνολογία και νέες μέθοδοι εντοπισμού πλανητών που βρίσκονται σε άλλα αστρικά συστήματα, η απευθείας παρατήρηση και πολύ περισσότερο η οπτική καταγραφή (φωτογράφιση) ενός εξωηλιακού πλανήτη έχει αποδειχθεί εξαιρετικά δύσκολη υπόθεση. 

Μεταφυσική: Το Πλάσμα της λίμνης Κωπαΐδας

Η Λίμνη της Κωπαίδας, ένας υδάτινος κόσμος που σήμερα πια είναι μια μεγάλη και εύφορη πεδιάδα που η εκμετάλλευσή της αποτελεί πηγή εισοδήματος για τους αγρότες της Βοιωτίας.

Πρωταθλητές στα βιντεοπαιχνίδια οι χιμπαντζήδες (video)

Ένας θηλυκός χιμπαντζής «έβαλε τα γυαλιά» στο ανθρώπινο είδος νικώντας το πανηγυρικά σε ένα παιχνίδι ηλεκτρονικού υπολογιστή. 

Πώς διάβασαν την «υπογραφή» της Μεγάλης Εκρηξης


Η άμεση παρατήρηση βαρυτικών κυμάτων που προέρχονται από τη γέννηση του Σύμπαντος αποτελεί σταθμό για τη Φυσική. Επιβεβαιώνει τη θεωρία του πληθωρισμού και ανοίγει νέους δρόμους για μια «Θεωρία των Πάντων».

Μήπως είστε σε μια «δύσκολη» σχέση;

Πολλές φορές άνθρωποι κατά τα άλλα λογικοί, οργανωμένοι βρίσκονται σε μια σχέση η οποία αποδεικνύεται «δύσκολη», κάτι το οποίο όμως είτε οι ίδιοι δε βλέπουν, είτε δε θέλουν να παραδεχτούν. Και θα πρέπει να πούμε ότι η γραμμή που διαχωρίζει τη δύσκολη από την προβληματική σχέση είναι πολύ λεπτή.

Πολυσύμπαν: μαγικό κλειδί της φυσικής;

Στο πολυσύμπαν τα παράλληλα σύμπαντα γεννούν παράλληλα σύμπαντα που γεννούν παράλληλα σύμπαντα. Ξενάγηση στην πιο υπερβατική θεωρία της φυσικής που μοιάζει να έχει λύσεις για όλα: από την ποσότητα της σκοτεινής ενέργειας ως τη σχετικότητα του χρόνου.

Ένα φυσικό φίλτρο νερού από ξύλο (video)

Το ξύλο των δέντρων μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως φθηνό φίλτρο για πόσιμο νερό σε αναπτυσσόμενες χώρες δείχνει ένα πρωτότυπο πείραμα από ερευνητές στο Massachusetts Institute of Technology (ΜΙΤ).

UNABOMBer: Μια “εκρηκτική” ιδιοφυΐα – Μέρος Α

Με ποια κριτήρια μια ευφυέστατη προσωπικότητα οδηγείται στο έγκλημα; Πώς μπορεί μια εγκληματική συμπεριφορά να συμβάλει στην διαμόρφωση ιδεών; Μερικές απαντήσεις στα ερωτήματα αυτά δίνει η ιστορία του Theodore “John” Ted Kaczynski, γνωστού και ως “UNABOMBer” (UΝiversity and Αirline bomber), το όνομα του οποίου συνδέθηκε περισσότερο με τις αυτοσχέδιες βομβιστικές επιθέσεις στις οποίες επιδιδόταν επί είκοσι έτη λόγω του μίσους του προς την αμερικάνικη βιομηχανική κοινωνία, παρά με την εξαίρετη επιστημονική του πορεία.

Βιοδιασπώμενη μπαταρία που απορροφάται από το σώμα

Αμερικανοί ερευνητές δημιούργησαν μια πλήρως βιοδιασπώμενη μικροσκοπική μπαταρία, η οποία διαλύεται σταδιακά μέσα στο σώμα. Ανοίγει, έτσι, ο δρόμος για την κατασκευή ιατρικών νανο-συσκευών που θα εμφυτεύονται στο σώμα για να χορηγούν φάρμακα ή για να καταγράφουν ζωτικές λειτουργίες, έως ότου απορροφηθούν τελείως από τον οργανισμό μετά τη χρήση τους.

Microsoft: κέρδη εκατομμυρίων παραδίδοντας δεδομένα χρηστών της στο FBI

Αν το γεγονός ότι η Microsoft κερδίζει εκατομμύρια από τις Android συσκευές που πωλούνται σας προκαλεί έκπληξη, τι θα λέγατε για τα εκατομμύρια που κερδίζει ετησίως χρεώνοντας το FBI;

Φυσικοί χυμοί: πως οφελούν σε διάφορες παθήσεις

Διαβάστε για την ευεργετική δράση του φυσικού χυμού διαφορετικών συστατικών σε ποικίλες παθήσεις. 

Arthur Schopenhauer: περί ανάγνωσης και βιβλίων

Η αμάθεια υποβιβάζει τον άνθρωπο μόνο όταν συνοδεύεται από υλικά πλούτη. Η ένδεια και η ανέχεια καθυποτάσσουν τους φτωχούς. Η εργασία υποκαθιστά στη ζωή τους τη μάθηση και απασχολεί τη σκέψη τους. Αντίθετα, όσοι πλούσιοι είναι αμαθείς, ζουν μόνο για τις απολαύσεις και δεν διαφέρουν από τα μοσχάρια. Ακόμη πιο αξιόμεμπτο είναι ότι δεν χρησιμοποιούν τα πλούτη και τον ελεύθερο χρόνο τους για να τους προσδώσουν ύψιστη αξία […]

Απόψεις του στρατηγού Μακρυγιάννη για τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη

«Όλο νόμους και φατρίες διά το καλό της πατρίδος, όλο αυτό πασκίζουν. Όσα έπαθε η πατρίς δια τους «νόμους» και το καλό αυτηνών και όσα παλληκάρια σκοτώθηκαν, δεν τάπαθε η πατρίς εις τον αγώνα των Τούρκων».

Η μύτη πιο ισχυρή από μάτι και αυτί

Η ανθρώπινη μύτη αιχμαλωτίζει περισσότερο από ένα τρισεκατομμύριο διαφορετικές οσμές, πολύ περισσότερες δηλαδή από όσες νομίζαμε μέχρι σήμερα, υποστηρίζουν ερευνητές του Πανεπιστημίου Ροκφέλερ. 

Εθισμένοι στη ζάχαρη

Μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα νέα μελέτη καταλήγει ότι αυτό που προσελκύει τον κόσμο σε τέτοιου είδους εδέσματα και τους κάνει να τρώνε πολύ μεγαλύτερες ποσότητες από αυτές που θα έπρεπε, δεν είναι το λίπος που περιέχουν αλλά κατά κύριο λόγο η ζάχαρη.

Αναδημιουργία προσώπου από τα ίχνη του DNA

Στο μέλλον αν κάποιος αφήσει πίσω του μια τρίχα στη σκηνή του εγκλήματος, θα είναι σαν να έχει αφήσει την ίδια την φωτογραφία του. 

Περιπλάνηση στο Βόρειο Πόλο της Σελήνης

Επιστήμονες της NASA χρησιμοποιώντας δεδομένα του δορυφόρου LRO που εξερευνά και χαρτογραφεί τη Σελήνη δημιούργησαν ένα υψηλής ανάλυσης μωσαϊκό του Βόρειου Πόλου του φυσικού μας δορυφόρου. 

Ο ήχος του αριθμού π (video)

Ο αριθμός π είναι στενά συνδεδεμένος με την έννοια του κύκλου. Πρόκειται για μια μαθηματική σταθερά που είναι η αναλογία ενός κύκλου της περιφέρειας με τη διάμετρο και ουσιαστικά αποτελείται από αμέτρητα ψηφία. Ενας μουσικός όμως βρήκε τρόπο να τα απομνημονεύσει.

Τα ηφαίστεια του ηλιακού συστήματος

Χιλιάδες ηφαίστεια βρίσκονται διάσπαρτα στο ηλιακό σύστημα. Μπορεί η Γη να είναι μοναδική από πολλές απόψεις αλλά ένα από τα γεωλογικά χαρακτηριστικά της που είναι κοινά σε όλο το ηλιακό μας σύστημα είναι τα ηφαίστεια. Οι πλανήτες και οι δορυφόροι στο ηλιακό μας σύστημα είναι εξαιρετικά ενεργοί ηφαιστειακά από τις απαρχές της δημιουργίας του ως και σήμερα.

Το μικρό... καλό μυστικό της μαύρης σοκολάτας

Όταν τρώμε μαύρη σοκολάτα, τα «καλά» βακτήρια στο στομάχι και στο έντερό μας φροντίζουν να δημιουργήσουν από αυτήν μια σειρά από ωφέλιμες αντιφλεγμονώδεις ουσίες, που κάνουν καλό στην καρδιά μας - και όχι μόνο. 

Διπλό «χτύπημα» δέχτηκε κάποτε η Γη

Η πτώση αστεροειδών στη Γη είναι διαχρονικό φαινόμενο σε όλη την ιστορία του πλανήτη μας. Η ταυτόχρονη πτώση όμως δύο αστεροειδών είναι εξαιρετικά σπάνιο φαινόμενο και μέχρι σήμερα έχουν εντοπισθεί κάποια σχετικά ευρήματα χωρίς ωστόσο να έχει επιβεβαιωθεί επιστημονικά ένα τέτοιο συμβάν. Ερευνητική ομάδα υποστηρίζει ότι ανακάλυψε στοιχεία που δείχνουν την πτώση ενός «ζεύγους» αστεροειδών στη Γη πριν από περίπου 450 εκ. έτη.

Τι συμβαίνει στον οργανισμό όταν δεν φροντίζoυμε τα δόντια μας

Δεν αφιερώνετε και πολύ χρόνο στην φροντίδα των δοντιών σας; Πάνω από τους μισούς Έλληνες δεν χρησιμοποιούν οδοντικό νήμα και μόνο 1 στους 5 βουρτσίζει τα δόντια του δύο φορές την ημέρα. Άρα δεν είστε μόνος.

Tι είναι η εαρινή ισημερία και πώς φαίνεται από το Διάστημα (video)


Το βόρειο ημισφαίριο γιορτάζει την Πέμπτη την πρώτη ημέρα της άνοιξης, μια ενθαρρυντική αλλαγή που σηματοδοτείται από το εαρινό ηλιοστάσιο στις 18.57 ώρα Ελλάδας. Αυτό σημαίνει ότι η η ημέρα διαρκεί πλέον περίπου όσο η νύχτα και θα συνεχίσει να μεγαλώνει μέχρι το θερινό ηλιοστάσιο. Τι είναι όμως η ισημερία; Η απάντηση είναι πιο εύκολα κατανοητή αν κοιτάξει κανείς τη Γη από το Διάστημα αυτή την ιδιαίτερη ημέρα.

Φακός επαφής νυχτερινής όρασης

Όραση στο σκοτάδι μέσω φακών επαφής ισχυρίζονται ότι μπορούν να δημιουργήσουν αμερικανοί ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν. Το μυστικό, σύμφωνα με τους ίδιους, κρύβεται σε έναν υπέρλεπτο αισθητήρα ικανό να αιχμαλωτίζει οποιαδήποτε μορφή φωτός - από την ορατή μέχρι την υπέρυθρη ακτινοβολία.

Ταξιδέψτε στο διάστημα με απίστευτη ταχύτητα (video)

Χρησιμοποιώντας το πρόγραμμα Galaxy and Mass Assembly, μία προσομοίωση για υπολογιστές που απεικονίζεται με ακρίβεια το σύμπαν όπως το γνωρίζουμε, οι χρήστες του pc έχουν τη δυνατότητα να ταξιδέψουν για λίγο στον γαλαξία.

8 βασανιστήρια που κάνουμε καθημερινά στο σώμα μας

Χωρίς να το γνωρίζουμε, εφαρμόζουμε καθημερινά τουλάχιστον 4 από τις 8 συνήθειες που ακολουθούν, «προκαλώντας» βλάβες στο σώμα μας. 

Νέο αποτελεσματικό διαγνωστικό τεστ για τον καρκίνο του εντέρου

Αμερικανοί επιστήμονες ανέπτυξαν ένα νέο μη επεμβατικό τεστ για τη διάγνωση του καρκίνου του εντέρου, καθώς και του προκαρκινικού σταδίου (προχωρημένοι πολύποδες). Βασίζεται στην ανάλυση των κοπράνων και είναι πολύ πιο αποτελεσματικό από τα υπάρχοντα τεστ, ανιχνεύοντας τη νόσο σε ποσοστό 92%, επιτυχία ανάλογη με αυτή της κολονοσκόπησης. 

Εντυπωσιακή σύγκρουση γαλαξιών κατέγραψε το γιγάντιο τηλεσκόπιο της NASA

Το ALMA (Atacama Large Millimeter/submillimeter Array) βρίσκεται στα βόρεια της Χιλής και είναι το μεγαλύτερο αστρονομικό πρότζεκτ που υπάρχει στον κόσμο, δίνοντας ελπίδες στους επιστήμονες για νέες εντυπωσιακές ανακαλύψεις.

Μέλι και αντιβακτηριακή δράση

Λύση στην αυξανόμενη αντίσταση των μικροβίων στις θεραπευτικές μεθόδους, θα μπορούσε να αποτελέσει το μέλι, σύμφωνα με μία νέα έρευνα, που διεξήχθη στο πλαίσιο του 247ου Συνεδρίου της Αμερικανικής Χημικής Εταιρείας.

Μόνιμη απώλεια εγκεφαλικών κυττάρων ενδέχεται να προκαλεί η χρόνια έλλειψη ύπνου

Η χρόνια έλλειψη ύπνου λόγω αϋπνίας ή νυχτερινής εργασίας πιθανώς να είναι πιο σοβαρή από ό,τι θεωρούσαν ως τώρα οι επιστήμονες, καθώς, όπως έδειξαν πειράματα με ζώα, προκαλεί μια μόνιμη απώλεια εγκεφαλικών κυττάρων, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα.

Εξερεύνηση του εγκεφάλου σε πραγματικό χρόνο

Πώς θα σας φαινόταν αν ήταν δυνατόν να εξερευνάτε τον εγκέφαλό σας με «όπλο» την εικονική πραγματικότητα, να μπορείτε να βλέπετε τις σκέψεις σας να «αναβοσβήνουν» μπροστά στα μάτια σας; Ένας νευροεπιστήμονας ένωσε τις δυνάμεις του με έναν δημιουργό βιντεοπαιχνιδιών και βρήκαν μαζί τον τρόπο ώστε να κάνουν αυτήν την εικονική πραγματικότητα... πραγματικότητα.

Εντόπισαν «ρυτιδώσεις» στις θάλασσες του Tiτάνα

Ερευνητές στις ΗΠΑ πιστεύουν ότι ανακάλυψαν πολύ μικρά κύματα στον Τιτάνα, τον μεγαλύτερο δορυφόρο του Κρόνου, που έχει διαπιστωθεί ότι διαθέτει λίμνες και θάλασσες υδρογονανθράκων. Αν η ανακάλυψη επιβεβαιωθεί, θα πρόκειται για τον εντοπισμό των πρώτων εξωγήινων κυμάτων.

Ο κίτρινος γίγαντας του Σύμπαντος

Ομάδα Ευρωπαίων αστρονόμων εντόπισε ένα άστρο, πραγματικό γίγαντα, το οποίο έχει διάμετρο τουλάχιστον 1.300 φορές μεγαλύτερη από εκείνη του Ήλιου. Το άστρο είναι περίπου ένα εκατομμύριο φορές πιο λαμπερό από τον Ηλιο. Πρόκειται για το μεγαλύτερο κίτρινο άστρο που έχει ποτέ ανακαλυφθεί και ένα από τα δέκα μεγαλύτερα άστρα εν γένει που έχουν ποτέ παρατηρηθεί.

Καταγράφηκαν τα πρώτα σκιρτήματα του Big Bang

Κύματα βαρύτητας, ηλικίας 14 δισεκατομμυρίων ετών, που προέρχονται από τις πρώτες στιγμές της «μεγάλης έκρηξης» (Big Bang), κατάφερε να ανιχνεύσει ειδικό τηλεσκόπιο στην Ανταρκτική, επιβεβαιώνοντας το «πληθωριστικό μοντέλο» για τη δημιουργία του σύμπαντος.

Πότε και γιατί μας αρρωσταίνει η γλουτένη

Η Κοιλιοκάκη, λέξη άγνωστη σε πολλούς αναφέρεται σε μια χρόνια πάθηση του λεπτού εντέρου με κληρονομική προδιάθεση, η οποία προκαλείται από αντίδραση του οργανισμού στη γλουτένη, λόγω της γλοιανδίνης μιας πρωτεΐνη που περιέχεται στο σιτάρι, το κριθάρι, τη σίκαλη και τη βρώμη.

Εδώ γεννήθηκε το Internet (video)

Στις 12 Μαρτίου ο Παγκόσμιος Ιστός γιόρτασε τα 25α γενέθλιά του, η επέτειος αυτή δεν θα ήταν όμως δυνατή αν δύο δεκαετίες νωρίτερα δεν είχε προηγηθεί το ARPANET, το πρώτο δίκτυο μεταγωγής δεδομένων σε «πακέτα». Το πρώτο διαδικτυακό μήνυμα του ARPANET εστάλη το 1969 από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας στο Λος Αντζελες (UCLA). 

Γιατί το τυπωμένο χαρτί υπερέχει από κάθε είδους οθόνη

Το μέσο που χρησιμοποιούμε για να διαβάσουμε επηρεάζει τον τρόπο ανάγνωσης, συνεπώς το τυπωμένο χαρτί υπερέχει από κάθε είδους οθόνη, όσον αφορά τον βαθμό που κατανοούμε και αφομοιώνουμε κείμενα, αλλά και τον χρόνο που τα θυμόμαστε. Σε αυτό το συμπέρασμα έχουν καταλήξει αρκετοί επιστήμονες με τις μελέτες τους, οι οποίες έχουν ξεκινήσει εδώ και σχεδόν μία 20ετία για να διερευνηθεί κατά πόσο υπάρχει ποιοτική διαφορά στο πώς προσλαμβάνουμε ένα κείμενο σε έντυπη μορφή και πώς σε ψηφιακή, την οποία θα διαβάσουμε σε ένα PC, ένα e-reader, μια ταμπλέτα ή ένα smartphone.

Το διπλό ουράνιο τόξο της Αφροδίτης

Ομάδα ερευνητών του Ινστιτούτου Έρευνας του Ηλιακού Συστήματος Max Planck στη Γερμανία εντόπισαν και κατέγραψαν ένα ουράνιο τόξο στην ατμόσφαιρα της Αφροδίτης. Είναι η πρώτη φορά που το εντυπωσιακό ατμοσφαιρικό φαινόμενο εντοπίζεται σε κάποιο πλανήτη εκτός της Γης.

Το μεγαλείο του Βορείου Σέλαος (video)

Εντυπωσιακές φωτογραφίες από το μαγευτικό Βόρειο Σέλας στο Κάιθνες της Σκωτία, απαθανάτισε ο Πολωνός φωτογράφος Μασιέγ Βινιάρτζιζκ. Σύμφωνα με τον ίδιο, πρόκειται για το πιο θεαματικό σέλας που έχει καταγραφεί την τελευταία δεκαετία. Συνδυάζοντας ομοιόμορφα περί τις 2.000 λήψεις, ο Βινιάρτζιζκ δημιούργησε ένα βίντεο time-lapse.

Γιατί θέλουμε να αλλάξουμε τους άλλους;

Είναι εύκολο να αλλάξουμε τους άλλους; σχεδόν αδύνατο, επιμένουν οι ειδικοί.  Οι ψυχολόγοι υποστηρίζουν ότι όσοι θέλουν να αλλάξουν τους άλλους επειδή θεωρούν ότι έχουν ελαττώματα ή λανθασμένη συμπεριφορά, δεν είναι εύκολο να αντιληφθούν πως έχουν πάρει λάθος δρόμο.

H διάλυση ενός αστεροειδή σε ένα φίλμ

Ομάδα ερευνητών με επικεφαλής τον Ντέβιντ Τζιούιτ του Πανεπιστημίου του Λος Αντζελες (UCLA) είδαν λαμπρά αντικείμενα να διασχίζουν την μεγάλη ζώνη αστεροειδών και συνέχισαν την παρατήρηση χρησιμοποιώντας το Hubble. Όπως πιστεύουν, αυτό που είδαν ήταν η αυτοδιάλυση του αστεροειδή P/2013 R3. Ο αστεροειδής εκτιμάται ότι πριν αρχίσει να διαλύεται είχε διάμετρο 700-1.100 μέτρων.

Άφαντος ο «Πλανήτη Χ»

Φως στην ύπαρξη του μυστηριώδη «Πλανήτη Χ» φαίνεται πως ρίχνει οριστικά μία νέα έρευνα της NASA. Στην νέα αυτή έρευνα εξετάστηκε ολόκληρη η ουράνια σφαίρα με σκοπό την εύρεση του άγνωστου πλανήτη κάτι που όμως δεν επιβεβαιώθηκε από τα αποτελέσματα.